Alertă cu coronavirus la Spitalul Pantelimon: un tânăr chinez le-a spus medicilor că are simptome. UPDATE

Pacient bolnav de coronavirus în spital  FOTO: Agenția Xinhua
EXCLUSIV
UPDATE: Alertă la Spitalul Pantelimon din Capitală după ce un tânăr chinez s-a prezentat la urgențe și a spus că are simptome de infecție cu coronavirus. Alarma e falsă, detalii de la spital:

Tânărul, care nu știa nicio limbă de cirulație internațională, a venit însoțit de un alt cetățean chinez care le-a spus medicilor că bărbatul ar fi venit în România, din țara natală, în urmă cu o săptămână - două. Însoțitorul spunea și că tânărul are de o săptămână temperatură și dureri musculare. 

Medicii de la Spitalul Pantelimon s-au mobilizat imediat. Au îmbrăcat costumele de protecție, au preluat pacientul și l-au izolat. Apoi, au contactat Institutul Matei Balș.

„Între timp, însă, m-am uitat în pașaportul dânsului și am constatat că venise în România pe 20 decembrie 2019, mai devreme decât primul caz confirmat de infecție cu coronavirus din China. Dar tot ne-am luat toate măsurile de precauție și protecție. Nu poate fi vorba de coronavirus, dar l-am transferat totuși la Institutul Matei Balș pentru analize suplimentare”, a declarat, EXCLUSIV pentru DC Medical, Dr Fiorela Mitoiu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Pantelimon, de altfel medicul care a condus echipa ce a acționat în acest caz. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

indulcitori artificiali - FOTO: Freepik@italo2
EXCLUSIV

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel