Alertă în Thailanda: al doilea deces din cauza virusului misterios
17 ian, 19:09
Autoritățile din Thailanda sunt în alertă după ce al doilea deces a fost înregistrat din cauza noului coronavirus, provenit din China.
de  Adisa Codruț
Afecțiuni pneumologice

O a doua persoană infectată cu un nou coronavirus, detectat iniţial în China, a fost raportată în Thailanda, potrivit autorităților. Deocamdată nu există o epidemie, au mai arătat oficialii.

Sukhum Kanchanapimai, secretar permanent la Ministerul Sănătăţii Publice, a declarat că o femeie din China, în vârstă de 74 de ani, care a ajuns în Thailanda luni, a fost testată pozitiv cu virusul.
Coronavirusurile pot infecta animalele şi oamenii, provocând diverse boli, de la răceala comună la boli asemănătoare cu pneumonia severă, cum ar fi Sindromul respirator acut sever (SARS) şi Sindromul respirator din Orientul Mijlociu (MERS), menționează agerpres.ro.

O femeie în vârstă de 61 de ani care a ajuns în Thailanda pe data de 8 ianuarie a fost prima persoană din această ţară la care a fost descoperit virusul.

Sukhum a declarat vineri că în prezent nu există niciun focar al acestui virus în Thailanda, în contextul în care ambele paciente au fost plasate în carantină, iar starea lor de sănătate s-a ameliorat.
Potrivit acestuia, 13.624 de călători au fost monitorizaţi începând de la 3 ianuarie la sosirea din oraşul Wuhan, în centrul Chinei, unde virusul a fost descoperit la începutul acestei luni.

Simptomele clinice includ febra, problemele respiratorii şi leziunile pulmonare.
Două persoane au murit până în prezent din cauza pneumoniei cauzate de virus, au precizat autorităţile chineze vineri.
Persoane care au plecat din Wuhan după ce au contractat virusul au ajuns şi în Japonia, mai arată aceleași surse.

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?