Alimentația în sarcină. Dietele grase, risc de diabet pentru copil

Femeile însărcinate trebuie să se asigure că obțin din dietă suficienți nutrienți și energie pentru ca bebelușul să se dezvolte corect. De asemenea, trebuie să aibă grijă ca organismul lor să fie sănătos pentru a face față schimbărilor care apar.

Pentru o sarcină sănătoasă, dieta mamei trebuie să fie echilibrată și hrănitoare - proteine, carbohidrați, grăsimi și o varietate de legume și fructe. Orice exces poate fi dăunător pentru bebeluș, dar și pentru mamă.

 

Grasimile nu ar trebui sa reprezinte mai mult de 30 la suta din dieta unei femei insarcinate. Cercetătorii de la Universitatea din Illinois au raportat în Jurnalul de Fiziologie că o dietă bogată în grăsimi poate programa genetic copilul pentru diabet.


Cercetătorii au constatat că expunerea la o dietă bogată în grăsimi, înainte de naștere, modifică expresia genelor, astfel încât acestea sunt mai predispuse la o supraproducție a glucozei, ceea ce poate provoca rezistența la insulină timpurie și diabet.

Există alte riscuri pentru sarcină, atunci când viitoarea mamă are o dietă cu un conținut excesiv de mare de grăsimi, astfel încât este necesar un echilibru, iar monoasaturatele și omega-3 sau „grăsimile sănătoase” ar trebui să fie principale surse de grăsimi.

Alimente bogate în grăsimi monoinsaturate: ulei de măsline, ulei de arahide, ulei de floarea soarelui, ulei de susan, ulei de canola, avocado, multe nuci și semințe.

 

Studiul integral, aici.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel