Alimente, energie: ce să nu mănânci înainte să faci sport și de ce

Forța musculară
Medicii vă sfătuiesc să evitați batoanele de proteine, iaurtul și băuturile energizante înainte să faceți mișcare.

Alimente, sport, mâncare. Înainte să faceți mișcare ar fi bine să țineți cont ce alimente consumați, susțin cei de la medicinenet.com.

Potrivit acestora, iată câteva sfaturi:

1. Granola sau batoane de proteine - ar părea o idee bună înainte de a merge la sală, dar nu există o definiție clară a ceea ce sunt cu adevărat. Verificați etichetele - ambele produse pot avea mult zahăr. Granola este o mâncare pentru micul dejun care constă din ovăz, nuci, miere sau alți îndulcitori (zahărul brun), și, uneori, orez umflat - mâncare coaptă până când este crocantă, prăjită.

2. Legume cu multe fibre - corpul are nevoie de fibre, dar nu înainte de antrenament. Legume ca broccoli, varza de Bruxelles sau conopida pot fi greu de digerat și ar putea face inconfortabile exercițiile. Mâncați legume care sunt mai ușor de digerat ca sparanghelul bine pregătit sau cartofi.

3. Alimente bogate în grăsimi - alimentele care au multe grăsimi pot fi o idee proastă dacă sunteți pe punctul de a fi activi. Carnea roșie nu e o idee bună deoarece e o muncă grea pentru corpul să o schimbe în energie, iar asta vă poate face obosiți înainte să începeți să faceți mișcare.

4. Iaurt - citiți cu atenție eticheta deoarece unele mărci pot fi pline de zahăr și grăsimi, deci niciuna dintre ele nu este bună pentru antrenament. Iar dacă nu digerați ușor laptele, o oprire la sală înrăutățește lucrurile.

5. Fast Food - sună tentant, dar grăsimile și zahărul din cele mai multe preparate fast-food vă vor împiedica să obțineți cât mai mult din antrenament.

6. Băuturi energizante - par un impuls natural înainte de antrenament, dar au multe lucruri care vă pot face nervoși și pot crește ritmul cardiac și tensiunea arterială. Mai bine după antrenament.

7. Băuturi carbogazoase – vă pot oferi "dublu zilnic" de zahăr și cofeină și veți obține rapid energie și multe calorii, dar nu au nicio valoare nutritivă și nu sunt o alegere bună pentru hidratare.

8. Nu mergeți înfometați – deși multe alimente nu sunt bune pentru organism înainte de antrenament, să nu mănâncați înainte poate fi la fel de rău chiar dacă încercați să pierdeți în greutate. Organismul are nevoie de combustibil pentru a vă menține puternic, dar are nevoie de combustibilul potrivit la momentul potrivit.

9. Ce să mâncați - experții recomandă o gustare care este o combinație de carbohidrați (pentru a vă oferi combustibil) și proteine (pentru a vă pregăti corpul): o banană și un unt de arahide cu biscuiți, o mână de nuci și stafide sau un ou fiert.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel