Alimentele care scad riscul apariției Alzheimer

Fructele fac parte dintr-un stil de viață sănătos
O cercetare asociază scăderea riscului apariției de Alzheimer cu un consum redus de alimente bogate în flavonoide, substanțe prezente în anumite fructe și legume.   

Oameni de știință de la Centrul de Cercetare pentru Nutriție Umană al Universității Tufts din Medford, SUA, au demonstrat că un consum pe termen lung de alimente bogate în flavonoide ar scădea riscul dezvoltării de Alzheimer. Fructele de pădure, merele și ceaiul conțin flavonoide. Cercetarea a analizat șase tipuri diferite de flavonoide și efectul lor asupra 2.801 de persoane, timp de aproape 20 de ani. Le-a monitorizat starea de sănătate și a analizat riscul apariției demenței la aceștia.

Autorul studiului susținea că studiul oferă o imagine despre modul în care dieta în timp ar putea fi legată de declinul cognitiv al unei persoane și că flavonoidele chiar au un cuvânt de spus.

Detalii despre studiu și cercetarea integrală, AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel