Ambulanță, șofer anchetat. A refuzat să transporte un pacient

Ambulanță
Ambulanța Gorj: un şofer de la Serviciul Judeţean este cercetat disciplinar, după ce a refuzat transportul unui pacient, victimă a unui accident de circulaţie, la un spital din Bucureşti, invocând motive medicale.

Ambulanța Gorj: un şofer de la Serviciul Judeţean este cercetat disciplinar, după ce a refuzat transportul unui pacient, victimă a unui accident de circulaţie, la un spital din Bucureşti, invocând motive medicale, a declarat marţi managerul instituţiei, Constantin Mitroi.

În cazul șoferului a fost întocmit un referat, iar ancheta a ajuns pe masa Comisiei disciplinare, care ar putea recomanda chiar desfacerea contractului de muncă.

Victima netransportată la spital, decedată trei zile mai târziu

Este vorba despre un accident care a avut loc la Tismana. În urma accidentului a rezultat o victimă care a fost transportată cu ambulanţa la Spitalul Judeţean Gorj, la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU). După investigaţiile care s-au făcut la spital, s-a decis transferul pacientului către un spital din Bucureşti. Am trimis un echipaj de ambulanţă, iar ambulanţierul respectiv a refuzat cursa din motive medicale. În urma refuzului, s-a întocmit un referat, referatul a fost dat către Comisia de cercetare disciplinară, iar cazul este în cercetare disciplinară şi aşteptăm concluziile. Riscă inclusiv desfacerea contractului de muncă, dar nu aş vrea să mă antepronunţ. Aşteptăm să vedem ce concluzii are Comisia de cercetare disciplinară şi apoi o să luăm o decizie”, a precizat Constantin Mitroi, pentru Agerpres.

Potrivit unor surse medicale, victima accidentului, care a suferit un politraumatism şi un hematom pe creier, a fost operat într-un spital din Bucureşti, însă a decedat trei zile mai târziu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel