Ambulanța, solicitată mai mult în zilele călduroase

Ambulanță
Ambulanța a fost solicitată mai mult în ultimele zile, în care temperaturile au urcat foarte mult. Bătrânii cu afecțiuni cronice au fost cei mai afectați.

Solicitările la Ambulanță în județul Teleorman au crescut semnificativ în ultimele zile, care au fost caniculare. Potrivit agerpres.ro, cei mai mulți care au cerut ajutor au fost cu afecțiuni cardiovasculare, hipertensiune arterială sau afecţiuni psihice.
„În ultimele două zile am avut un număr de 406 solicitări. Numai luni au fost fost înregistrate 233, ceea ce înseamnă o creştere cu peste 50 de procente faţă o zi obişnuită în care avem 140-150 de solicitări", a declarat managerul SAJ Teleorman, Cristian Popescu.

Bătrânii, ce mai afectați

Potrivit acestuia, s-a constatat o creştere semnificativă a solicitărilor venite din partea pacienţilor cu afecţiuni cardiovasculare şi hipertensiune arterială, cu vârste cuprinse între 50 şi 70 de ani, din mediul rural.

De asemenea, un număr mai mare de solicitări s-a înregistrat şi din partea persoanelor cu afecţiuni psihice, 13 pacienţi fiind transportaţi de ambulanţe la Spitalul de Psihiatrie Poroschia.

Nu au fost înregistrate solicitări pentru persoane căzute în stradă din cauza căldurii, însă au fost 11 solicitări pentru pacienţi cu lipotimii la care a intervenit SAJ.
Miercuri, până la orele prânzului, la SAJ Teleorman s-au înregistrat peste 50 de solicitări.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel