Anchetă la Matei Balș. Director INSEMEX: va dura luni de zile; nu vrem să ne abatem de la rigurozitate

Poliția a deschis o anchetă în acest caz
O echipă de la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Securitate Minieră și Protecție Antiexplozivă (INSEMEX) de la Petroșani va derula o anchetă privind incendiul violent de la Institutul Matei Balș din București.  

O echipă de la INSEMTEX se află în drum spre București, spre Institutul Matei Balș. ”Vom lua contact cu poliția, cu echipa de criminaliști pentru a participa împreună la cercetarea de la fața locului. Se vor ridica probleme considerate relevante pentru a fi duse spre expertizare în cadrul laboratoarelor institutului nostru”, a declarat directorul executiv al INSEMEX, inginerul George Arthur Găman, pentru digi 24. 

Întrebat în legătură cu pașii care vor fi parcurși, acesta a precizat că se va face cercetare la fața locului, apoi ”expertizarea probelor fizice în laboratoarele noastre, coroborat cu simulările computerizate cu ajutorul unor softuri specializate și experimente la scară mică dacă se consideră necesar”. 

”Vorbim de luni de zile pentru că probleme vor fi foarte multe, iar lucrările vor fi minuțioase, nu vrem să ne abatem de la rigurozitate în detrimentul rapidității”, a afirmat inginerul Găman legat de cât va dura ancheta.

Echipa este compusă din 7 specialiști din diferite domenii de specialitate specifice ale INSEMEX.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cum au fost afectați diabeticii de COVID. Ce s-a aflat abia acum

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel