Andrei Baciu despre beneficiile vaccinării: există zone unde România stă foarte-foarte prost

Andrei Baciu   FOTO: arhivă personală
EXCLUSIV
Secretarul de stat în Ministerul Sănătății Andrei Baciu a vorbit la dezbaterea ”Vaccinarea, prezent și viitor” despre imunizarea împotriva infecției COVID.

Invitat la dezbaterea ”Vaccinarea, prezent și viitor”, organizată de DC Media Group, secretarul se stat în Ministerul Sănătății Andrei Baciu a discutat despre campania de imunizare împotriva COVID.

”În prima lună de campanie au fost vaccinate peste jumătate de milion de persoane. Sunt programate peste un milion de persoane la vaccinare în continuare, iar cu privire la etapa I, ceea ce este esențial de menționat este că depășim o rată de vaccinare de peste 92-93% deja, ceea ce este un element extrem-extrem de important. Toate aceste evenimente, desfășurarea campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, pe lângă efectul și impactul asupra acestei pandemii am toată încrederea că va schimba și paradigma și raportarea la vaccinare în general.

Știm că România are, de câțiva ani, câteva probleme cu privire la anumite zone de vaccinare, însă acum, pentru absolut oricine este evident utilitatea, nevoia de a avea un sistem de planificare foarte bine pus la punct și activități de vaccinare care să protejeze populația de diversele boli pentru care avem vaccinuri astfel încât să atingem acele obiective europene la care facem tot timpul referire.  

(...) În noua guvernare de 4 ani de zile se pot implementa reforme structurale, reforme care să îmbunătățească semnificativ starea de sănătate, inclusiv prin creșterea accesului la vaccinare a diverselor grupe populaționale. Există pe diverse patologii, boli infecțioase, zone atât din punct de vedere geografic, cât și din punct de vedere populațional unde România stă foarte-foarte prost, însă una dintre bariere pentru care lucrurile nu au putut fi rezolvate foarte repede în trecut a fost această lipsă de predictibilitate. Acum există această oportunitate uriașă, esențială, în care poți să dezvolți aceste reforme, aceste politici noi de sănătate, inclusiv în domeniul vaccinării. 

(...) E dovedit și putem să mai vedem încă odată și cu acest vaccin împotriva COVID-19 cât de utile sunt vaccinurile, cât de multe beneficii oferă sănătății publice”, a afirmat Andrei Baciu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel