Andrei Baciu confirmă EFICIENȚA vaccinului: Miercuri va fi vaccinat românul cu numărul un milion

Dr Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății. Foto: DC Medical
Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a declarat, marți, 2 martie, la GÂNDUL LIVE, că eficiența vaccinului COVID-19 se confirmă! Miercuri, 3 martie, va fi vaccinat românul cu numărul un milion.

"Se confirmă eficiența vaccinului. A dus la neutralizarea transmiterii acestui virus. După 15 martie dăm drumul la o listă de așteptare. Toți se vor putea programa și când se deschide un loc de programare din etapa 2 sau 3, aceștia vor fi anunțați prin SMS.

Evident că și etapa 3 va demara undeva în aprilie. Momentul exact va depinde de numărul de doze care ajung în România. În martie avem 2,6 milioane doze, avansăm foarte mult și demarăm etapa 3.

Ce se întâmplă după 15 martie

 

După 15 martie dăm drumul la această listă de așteptare în platforma de programare.

În total vorbim de 750 de centre la nivel național, dar subliniez că e o estimare, pentru că există diverse fluctuații. Se lucrează acum. Când dai drumul la o asemenea listă, fiecare persoană se înscrie pe un centru de vaccinare.

Pentru a avea lista, trebuie să ai toate centrele pentru etapa 3 pregătire, foarte bine stabilite. Le avem, dar trebuie să le calibrăm cu DSP-urile.

Mâine, persoana cu numărul 1 milion va fi vaccinată. E realmente îmbucurător. Am făcut asta în două luni și puțin.

Suntem în grafic. Estimările ne spun că suntem peste ceea ce ne propusese. Acum obiectivul rămâne același: 10,4 milioane persoane în luna septembrie. Suntem dependenți de numărul de doze. Orice companii noi care primesc autorizație sunt un mare ajutor. Astfel putem declara definirea unei noi normalități.", a declarat Andrei Baciu la Gândul Live

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel