Anestezia generală crește riscul de demență? Studiul care clarifică

 Demență, boala Alzheimer
Ideea că anestezia generală în timpul unei operații ar contribui la creșterea riscului apariției bolii Alzheimer a fost analizată într-un studiu de cercetători.

Circa 7.500 de vârstnici de 66 de ani sau mai mult au fost operați între 2007 și 2011. Informații despre starea lor de sănătate timp de 5 ani de la operație au fost analizate de cercetători. Aceștia au vrut să vadă dacă anestezia generală în timpul intervenției chirurgicale poate contribui la un risc crescut de Alzheimer.

N-au găsit nicio diferență în ceea ce privește riscul de a fi diagnosticați cu demență la persoanele care au primit anestezie generală în comparație cu cei care au primit anestezie regională.

„Mulți adulți în vârstă experimentează modificări ale cogniției imediat după operație și se întreabă ce rol ar fi putut juca tipul de anestezic în aceste modificări. Studiul nostru oferă dovezi că tehnica anestezică utilizată în timpul intervențiilor chirurgicale elective, anesteziei generale sau anesteziei regionale nu este asociată cu un risc pe termen lung de a dezvolta demență”, a spus autorul principal Dallas P. Seitz de la Universitatea din Calgary, Canada, potrivit unui comunicat.

Studiul, AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cum au fost afectați diabeticii de COVID. Ce s-a aflat abia acum

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel