Șansă la viață pentru un pacient care de 4 ani aștepta un transplant de plămâni

Operație de transplant
Un nou transplant de plămâni s-a efectuat miercuri, 15 ianuarie, la Spitalul Clinic „Sfânta Maria" din Bucureşti.

Transplant, plămâni. Plămânii unui tânăr de 15 ani au ajuns la un pacient care se afla de 4 ani pe lista de așteptare pentru transplant.

”La Spitalul Clinic "Sfanta Maria" din Capitală a avut loc cel de-al optulea transplant de plămâni. Donatorul a fost un copil de 15 ani din județul Galați, ai cărui părinți au fost de acord ca organele lui să salveze alte vieți. Mulţumim familiei donatorului pentru generozitatea de a oferi altora o viaţă. Această nouă performanță a fost realizată de echipa medicală condusă de prof. dr. Igor Tudorache – un reputat chirurg român, apreciat în întreaga Europă, şi de Prof. Dr Narcis Copcă. Pacientul care a primit plămânii se afla pe lista de așteptare din 2016. Evoluția medicală este foarte bună, iar conform procedurilor, în primele săptămâni după intervenție el va rămâne internat în secția de Anestezie și Terapie Intensivă, urmând să fie transferat ulterior pe secție”, potrivit unei postări de pe rețelele sociale ale reprezentanților Agenției Naționale de Transplant.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel