Antibioticele, legate de un risc mai mare de boli cardiace la persoanele cu diabet zaharat de tip 1

Antibiotice
Administrarea de antibiotice a fost asociată cu riscul de boli coronariene la persoanele cu diabet de tip 1.

Rezultatele unui studiu publicat în Journal of Internal Medicine sugerează că infecțiile bacteriene pot ridica riscul de boli coronariene la persoanele cu diabet de tip 1.
Printre 3.781 de persoane cu diabet zaharat de tip 1, 370 au dezvoltat boli coronariene la o medie de 13,7 ani. Achiziția de antibiotice, care reflectă infecțiile bacteriene în îngrijirile în ambulatoriu, au fost factori de risc semnificanți pentru bolile coronariene, cu un risc mai mare cu 21% pentru fiecare achiziție anuală de antibiotice.
Un nivel ridicat de sânge de lipopolizaharide bacteriene (molecule mari derivate din stratul exterior al bacteriilor gram-negative) a fost, de asemenea, un factor de risc pentru bolile coronariene.

„În termeni mai generali, prezentul studiu demonstrează modul în care infecțiile se asociază cu dezvoltarea complicațiilor diabetice tardive și, poate chiar mai important, cum infecțiile se asociază cu dezvoltarea bolilor coronariene, deoarece ultima relație a fost disputată în ultimii ani”, a spus autorul studiului, Johan Rasmus Simonsen, doctor în științe medicale la Centrului de cercetare Folkhälsan, din Finlanda. „Interesant, în studiul nostru, această incidență a bolilor coronariene a fost asociată cu achiziții de antibiotice, ceea ce face posibilele mecanisme fiziopatologice din spatele acestei descoperiri intrigante și care să garanteze studii suplimentare.”

Diabetul crește riscul de infecții, precum și boli coronariene (CHD), dar nu este clar dacă infecțiile cresc riscul de boală și cum se aplică acest lucru persoanelor cu diabet.

Persoanele cu diabet zaharat tip 1 (3.781) au fost recrutate din Studiul finlandez de nefropatie diabetică (FinnDiane), un studiu prospectiv de urmărire. 
CHD a fost definită ca evenimimente precum: infarct miocardic fatal sau non-fatal, intervenție chirurgicală de bypass coronariană sau intervenție coronariană percutană, identificate prin datele privind registrul național de externare a spitalului. 
Infecțiile au fost identificate prin datele registrului național cu privire la toate achizițiile de antibiotice de la îngrijirile în ambulatoriu. 
Activitatea lipopolizaharidelor bacteriene (LPS) a fost măsurată din eșantioane de ser la momentul inițial. Datele privind factorii de risc tradiționali pentru CHD au fost colectate în timpul vizitelor de bază și consecutive.

Persoanele cu un incident CHD  (370) au înregistrat un număr mediu mai mare de achiziții de antibiotice pe an, în comparație cu cele fără incident CHD, în concluzie, infecțiile bacteriene sunt asociate cu un risc crescut de apariție a CHD la persoanele cu diabet de tip 1.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel