Anticorpi artificiali în lupta împotriva COVID-19? O soluție japoneză

Celule
O echipă de cercetători japonezi au creat un anticorp artificial care are abilitatea de a ”suprima” infectarea cu COVID-19.

O echipă japoneză alcătuită din specialiști de la Universitatea Kitasato, Tokyo, și experți de la două companii de cercetare în sănătate au dezvoltat un anticorp sintetic/artificial, denumit VHH, care poate acționa împotriva virusului SARS-CoV-2 suprimând infectarea.

"Anticorpii au potențialul de a fi dezvoltați ca o nouă terapie și instrumente de diagnostic pentru COVID-19. (...) În ultimii ani, medicamentele cu anticorpi și conjugate de anticorpi, care utilizează anticorpi monoclonali pentru tratament, au fost puse în practică. Anticorpii recunosc și leagă antigenele specifice. Anticorpii monoclonali care se leagă în mod specific la SARS-CoV-2 sunt așteptați să fie utilizați ca agenți terapeutici și de diagnostic", susțin cercetătorii într-un comunicat dat de universitate.

Descoperirea lor arată că acești noi anticorpi ar putea fi folosiți în crearea de agenți terapeutici și medicamente.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel