Antigripal, peste 28.000 de teleormăneni s-au vaccinat

Vaccinarea
Peste 28.000 de persoane din Teleorman au fost vaccinate antigripal în acest sezon, până la această dată nefiind înregistrat niciun caz de gripă la nivelul judeţului.

Antigripal, Teleorman. Peste 28.000 de persoane din Teleorman au fost vaccinate antigripal în acest sezon, până la această dată nefiind înregistrat niciun caz de gripă la nivelul judeţului, conform datelor furnizate de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Teleorman. "Din cele 36.870 de doze de vaccin antigripal repartizate în judeţ, au fost administrate 28.818 de doze", a precizat, marţi, Luminiţa Dumitraşcu, medic epidemiolog în cadrul DSP Teleorman, potrivit Agerpres.

În cadrul campaniei de vaccinare au fost imunizate personalul medical şi persoanele aflate în grupele de risc. În cabinetele medicilor de familie din judeţ se mai găsesc în jur de 8.000 de doze de vaccin antigripal. În Teleorman nu s-a înregistrat niciun caz de gripă, însă în ultima săptămână au fost diagnosticaţi 854 de pacienţi cu viroze respiratorii acute şi 107 cu pneumonii. În 88 dintre cazuri a fost necesară internarea în spital.

"În ultima săptămână, numărul cazurilor este în menţinere, chiar în uşoară scădere faţă de raportările din perioada anterioară", a adăugat Luminiţa Dumitraşcu. Dintre persoanele diagnosticate cu viroze respiratorii, 177 au vârste cuprinse între 2 şi 4 ani, iar 93 au mai puţin de un an. În aceeaşi perioadă, în judeţul Teleorman s-au înregistrat şi 107 de cazuri de pneumonie, 30 dintre pacienţii diagnosticaţi fiind minori cu vârste sub 4 ani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel