Antiinflamatoare nesteroidiene în recomandări terapeutice. Dr Valeriu Gheorghiță: se lucrează la revizuirea protocoalelor

Cadru medical
EXCLUSIV
Doctorul militar Valeriu Gheorghiță, medic primar în Boli Infecțioase, spune că datele despre anumite tratamente pentru infecția COVID, aflate într-o continuă dinamică, impun periodic adaptarea protocoalelor și a recomandărilor terapeutice.

Invitat la Interviurile DC News și DC Medical, medicul Valeriu Gheorghiță, specialist în Boli Infecțioase, afirmă că se lucrează la o revizuire a protocoalelor terapeutice legat de COVID.

”Fiind vorba de o infecție (n. r. COVID-19) la care datele despre beneficiile și riscurile anumitor tipuri de tratamente sunt într-o continuă dinamică, pe măsură ce studiile cu credibilitate mult mai mare apar, toate aceste lucruri impun adaptarea protocoalelor și recomandărilor terapeutice periodic.

Categoric, în momentul de față, se lucrează la o revizuire a protocoalelor terapeutice și care vor viza inclusiv recomandări vis-a-vis de rolul tratamentelor cu antintiinflamatoare nesteroidiene. Nu putem să alocăm o indicație anume pentru un tip de antiinflamatoare nesteroidiene pentru că, în mare, ele au același rol, funcționează prin același tip de mecanism. Însă, este cât se poate de evident azi că ele nu sunt medicamente care pot să agraveze simptomatologia pacientului. Dimpotrivă, ele au efecte benefice în mod deosebit pe partea de ameliorarea simptomatologiei care, până la urmă, acuză un disconfort important pentru pacient”, afirmă medicul Valeriu Gheorghiță.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel