Antrenamentele înainte de micul dejun, mai benefice pentru sănătate

Ar trebui să mănânci înainte sau după exerciții fizice dimineața? Dezbaterea face furori de ani buni. Experții spun că arzi mai multă grăsime dacă faci antrenamentul pe stomacul gol.

Un mic studiu din Marea Britanie, publicat vineri, susține cel din urmă punct de vedere: 30 de bărbați obezi sau supraponderali, care au făcut sport înainte de micul dejun au ars de două ori mai multă grăsime decât bărbații care au mâncat micul dejun înainte de antrenament, notează CNN.


Acest lucru se datorează faptului că exercițiile fizice fără combustibil forțează corpul să apeleze la carbohidrații depozitați, iar atunci când acestea sunt dispărute rapid, energia este luată din celulele grase.

Din păcate, grupul care a făcut sport pe stomacul gol nu a pierdut mai mult în greutate decât grupul care a mâncat înainte de antrenament în cele șase săptămâni ale studiului, dar a avut efecte „profunde și pozitive" asupra sănătății grupului care a postit, au spus cercetătorii.
Sărirea mesei înainte de exercițiu a făcut ca mușchii bărbaților să răspundă mai mult la insulină, care controlează zahărul cu sânge ridicat, reducând astfel riscul de diabet și boli de inimă.

"Grupul care a facut exercitii fizice inainte de micul dejun si-a sporit capacitatea de a raspunde la insulina, ceea ce este cu atat mai remarcabil, avand in vedere ca ambele grupuri de exercitii au pierdut o cantitate similara de greutate si ambele au obtinut o cantitate similara de efort", a declarat fiziologul Javier Gonzalez, asociat profesor la catedra de sănătate de la Universitatea din Bath, într-un comunicat.

"Singura diferență a fost calendarul consumului alimentar", a adăugat Gonzalez.

Un studiu din 2017 realizat de Universitatea din Bath, de asemenea coautor de Gonzalez, a analizat 10 bărbați și a găsit aceleași rezultate - din cauza nivelului mai scăzut de zahăr din sânge după înfometare, bărbații au ars mai multe grăsimi.
Cu toate acestea, de data aceasta bărbații au ars mai multe calorii dacă au mâncat mai întâi micul dejun.

Un studiu din 2010 a găsit rezultate similare, de data aceasta într-un grup de 28 de bărbați sănătoși, activi fizic. Un grup nu a făcut exerciții fizice. Alte două grupuri au fost trecute printr-un exercițiu de alergare și mers cu bicicleta de patru ori pe săptămână; un grup a mâncat înainte de exercițiu și celălalt după.
Probabil nu este o surpriză faptul că grupul care nu a făcut exerciții fizice a câștigat în greutate. Dar, contrar studiului din 2017, grupul care a mâncat micul dejun înainte de exerciții fizice a câștigat și el. A fost grupul care s-a antrenat pe apă și pe stomacul gol care și-a menținut greutatea, și-a pierdut grăsimea și și-a menținut zaharurile din sânge în formă bună.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel