Antrenamentul care măreşte abilităţile cognitive

Nu alergatul nu ajută la slăbit, ci antrenamentele cu greutăţi: este teoria care a devenit extrem de populară în ultimii ani. Cu toate acestea, un nou studiu prezentat la Congresul ECNP 2019 de la Copenhaga a arătat că - dacă doriți să vă mențineți (sau să vă măriți) abilitățile cognitive - ar fi bine să persistați cu alergatul pe bandă sau în aer liber.

Deși nu este un secret faptul că exercițiile fizice pot ajuta la limpezirea minţii și şi îmbunătăţeşte starea de spirit, nu a fost niciodată asociat în mod concludent de stimularea creierului. Un grup de oameni de știință germani tocmai au descoperit că menținerea în formă fizică este, de asemenea, asociată cu o structură a creierului și o funcționare mai bună la adulții tineri, notează revista D Marge

Echipa de cercetare consideră că rezultatele lor sugerează că îmbunătăţirea capacităţii fizice oferă abilități mai bune de rezolvare a problemelor. Publicat în revista Nature Research, studiul s-a folosit de literatura existentă care, până în prezent, s-a concentrat asupra efectului pe care exercițiul îl are asupra dispoziției și comportamentului, şi nu asupra structurii creierului și a funcționării mentale.

Pentru a face acest lucru, cercetătorii au utilizat o bază de date accesibilă publicului cu 1.206 scanări RMN, preluate din Proiectul Connectome Umane, un program de voluntariat în care oamenii și-au adăugat RMN-ul într-o bază de date în scopul cercetării științifice și din care media vârstei voluntarilor a fost în vârstă de 30 de ani.

„Marea rezistență a acestei lucrări este dimensiunea bazei de date. În mod normal, atunci când aveți de-a face cu RMN, un eșantion de 30 este destul de bun, dar existența acestei baze de date RMN mari ne-a permis să eliminăm factorii care pot induce în eroare și am consolidat considerabil analiza ", a spus liderul echipei, Dr. Jonathan Repple, de la Spitalul Universitar Muenster, Germania.
Prima constatare semnificativă a fost că cercetătorii au găsit că adulții tineri, sănătoși, care au fost capabili să parcurgă distanţe mari în decurs de două minute, au obținut cea mai mare evaluare a performanței cognitive. În plus, cei mai potriviți participanți au afișat și o mai bună integritate structurală a substanței albe (o substanță care ajută la îmbunătățirea vitezei și a calității nervilor cerebrali interconectați).
„Echipa de cercetare dorește să investigheze efectele fitnessului asupra funcționării creierului. Mai exact, ar dori să examineze schimbările în structura creierului și performanța în rândul persoanelor care nu erau improprii, dar apoi s-au îmbătrânit", explică cercetătorii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Testul care depistează cancerul. Se poate realiza acasă

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel