Anxietatea, cum o recunoști și cum o măsori

Deoarece anxietatea este în mare parte un sentiment emoțional, poate fi dificil de măsurat. Chestionarele, observarea interacțiunilor personale și evaluarea simptomelor fizice asociate anxietății pot fi un punct de plecare de la care medicul dumneavoastră vă poate măsura anxietatea și vă poate începe tratamentul.  

Toată lumea se simte neliniștită și stresată uneori. Acesta este un comportament normal, care survine adesea împreună cu o viață ocupată. Potrivit Asociației Tulburărilor de Anxietate din American (ADAA), când anxietatea devine atât de copleșitoare încât sănătatea ta mentală interferează cu viața ta de zi cu zi, ai putea avea o tulburare de anxietate, notează Livestrong. 

chestionare

Scrieri sub forma unui chestionar la care răspundeți despre anxietatea dvs., sănătatea fizică și alegerea stilului de viață care implică droguri și alcool este o metodă standard pentru a măsura și diagnostica o varietate de tulburări de anxietate, potrivit ADAA. Persoanele care suferă de tulburări de anxietate generalizată, panică, stres post-traumatic și obsesiv-compulsive sunt încurajate să vorbească cu un profesionist în sănătate mintală, care discută cu pacienții lor și le cere să răspundă la întrebări scrise. Răspunsurile la aceste întrebări ajută la punerea lor pe o scală de anxietate care determină în parte un tratament adecvat. Standardele sunt în continuă cercetare și dezvoltare; un exemplu recent este dezvelirea CUXOS, sau Scala de rezultate clinice utile pentru anxietate, în martie 2010. Scara a fost dezvoltată de cercetătorii de la Spitalul Rhode Island și este apreciată ca fiind ușor de luat, scurtă și mai strâns aliniată cu anxietatea, în schimb. a afecțiunilor de sănătate mintală aferente, precum depresia

Observații de interacțiune

Jurnalul britanic de farmacologie a arătat o legătură între măsurarea anxietății și interacțiunea socială încă din 1978. Studiul a raportat în numărul din ianuarie din acel an că șobolanii au prezentat anumite comportamente mai mult atunci când se aflau într-un mediu familiar. Cu toate acestea, atunci când animalele de testare se aflau pe teritorii necunoscute - adică într-o stare simulată de anxietate - au fost observate ca fiind mai puțin sociale. Potrivit ADAA, persoanele care suferă de unele forme de anxietate, cum ar fi anxietatea socială și agorafobia, se retrag adesea din societate și întrerup relațiile sociale ca parte a bolii lor. Prin urmare, observarea unei schimbări în viața socială și în interacțiunile tale poate fi o modalitate de a măsura o schimbare a nivelului anxietății tale.

Măsurarea semnelor fizice

Anxietatea poate fi măsurată și prin semne fizice. Health Mental America explică faptul că tulburările de stres, depresie și anxietate pot provoca stresul corpului și minții. Persoanele care sunt anxioase pot avea mai multe sanse de a avea hipertensiune arteriala si varfuri la nivelul glicemiei. Inima poate bate mai repede ca răspuns la anxietate, iar mușchii s-ar putea încorda, în reflectarea tensiunii emoționale. Supunerea unui examen fizic împreună cu discutarea despre simptomele emoționale vă pot arăta dumneavoastră și medicului dumneavoastră dacă suferiți de anxietate, mai ales dacă nu aveți alte afecțiuni medicale subiacente care ar explica o schimbare bruscă a sănătății fizice.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție
Sirop de tuse, contaminat. OMS, avertizare globală

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel