Apă de slăbit. Cum te ajută să topești kilogramele nedorite

Apa este vitală pentru funcționarea organismului și, de asemenea, este o parte importantă a procesului de slăbire. 

Deshidratarea poate transmite creierului mesajul că îți este foame, astfel că, ai putea mânca mai mult decât ai nevoie. Pentru a afla dacă te afli în această situație, testul e foarte simplu. Bei un pahar de apă și aștepți să vezi dacă încă îți mai este foame. 

Consumul de apă poate suprima și pofta de a bea sucuri înducite, fapt care poate ajuta la reducerea aportului caloric general. Adulții care au băut sucuri îndulcite cu zahăr înainte de masă au consumat cu 7,8 la sută mai multe calorii în comparație cu cei care au băut apă, o arată un studiu din septembrie 2010, publicat în Nutrition Review.

 


Cercetările arată că apa poate ajuta și la creșterea consumului energetic, ceea ce ajută la creșterea cantității de calorii pe care o persoană o arde. Femeile supraponderale, care și și-au crescut aportul de apă la peste 1 litru pe zi, au pierdut 4,4 kilograme în plus, pe o perioadă de 12 luni, în comparație cu femeile care au băut o cantitate mai mică de apă, o arată un studiu din septembrie 2008, publicat în Obesity.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel