APAH-RO: Pacienţii cu hepatită au nevoie urgentă să ajungă la medicul curant

Hepatita
Reprezentanții Asociaţiei Pacienţilor cu Afecţiuni Hepatice din România (APAH-RO) subliniază că bolnavii hepatici trebuie să ajungă la medicul curant din spital.

Cei de la APAH-RO au cerut autorităților sanitare să ia atitudine privind problemele legate de accesul la tratament şi în spitale. Reprezentanții Asociației le solicit bolnavilor hepatici și aparținătorilor să țină legătura cu medicul de familie și cu specialistul  pentru orice nelămurire privind tratamentul.

”Dacă marginalizăm situaţia pacienţilor cu diferite forme de hepatită nu facem decât să zădărnicim eforturile, medicale şi financiare, depuse până acum în lupta de eliminare a acestei boli cronice din societatea românească şi din întreaga lume. Am păstrat o colaborare cât mai strânsă cu medicii pentru a gestiona cât mai eficient lucrurile. Din păcate, numărul testărilor a scăzut în această perioadă, iar o parte din persoanele diagnosticate cu dosarele deja gata de a începe tratamentul au fost amânate. Apelul APAH-RO către autorităţi, în special către Ministerul Sănătăţii, este de a oferi cât mai multe informaţii, cât mai clare, pentru reluării procesului de testare, diagnosticare şi tratament. Pacienţii cu afecţiuni hepatice au nevoie urgentă să ajungă la medicul curant aflat în spitale. Sunt încă multe situaţii în care, din cauza unei investigaţii ce nu poate fi efectuată decât în spital, pacientul nu îşi poate începe terapia antivirală”, a declarat Marinela Debu, preşedinte APAH-RO, într-un comunicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel