Apendicita: cum recunoști simptomele și ce medicamente să eviți

Apendicită    FOTO PIXABAY
Apendicita poate avea unele simptome, precum durerea abdominală. Totuși, medicii spun că nu ar trebui administrate antialgice înainte de consultul medical.

Apendicita este o inflamație a apendicelui, o prelungire care atârnă de partea dreaptă inferioară a intestinului gros. Scopul anexei nu este cunoscut. De obicei se inflamează din cauza unei infecții sau a unei obstrucții a tractului digestiv. Dacă nu este tratat, un apendice infectat poate exploda și răspândi infecția în cavitatea abdominală și în sânge.
Apendicita afectează 1 din 500 de persoane în fiecare an. Riscul apendicitei crește odată cu vârsta, atingând vârful între 15 și 30 de ani. Apendicita este principalul motiv pentru intervenția chirurgicală abdominală la copii, patru din 1.000 de copii necesitând îndepărtarea apendicelui înainte de vârsta de 14 ani.

Simptomele apendicitei

Durere abdominală, de obicei începând chiar deasupra buricului și apoi deplasându-se spre partea inferioară dreaptă a abdomenului
Greaţă
Vărsături

Dacă aveți simptome de apendicită, nu luați laxative pentru ameliorarea constipației: aceste medicamente cresc riscul ca apendicele să explodeze, potrivit health.harvard.edu. De asemenea, evitați să luați medicamente antialgice înainte de a vă consulta medicul, deoarece aceste medicamente pot masca simptomele apendicitei și pot îngreuna diagnosticul.

Alte simptome mai pot fi:

Umflarea abdominală
Durere la atingerea părții drepte a abdomenului
Febra mică
Incapacitatea de a elimina gazele
Modificarea tranzitului intestinal normal


Majoritatea oamenilor vor solicita asistență medicală în decurs de 12 până la 48 de ore din cauza durerii abdominale. În unele cazuri există un nivel scăzut de inflamație timp de câteva săptămâni înainte de a fi pus diagnosticul.

Nu există nicio modalitate de a preveni apendicita.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel