ADEVĂRUL despre suplimentele cu colagen . Explicațiile medicului Teodor Buliga

Alimente, suplimente, medicamente. Foto: Pixabay
EXCLUSIV
Aportul extern de colagen nu ne ajută, asta în ciuda reclamelor la suplimentele alimentare cu conținut bogat de colagen. Medicul Teodor Buliga a explicat de ce nu este de niciun ajutor acest colagen.

Suplimentele alimentare cu colagen nu ne vor ajuta sub nicio formă, spune medicul Teodor Buliga. Medicul primar în Chirurgie generală și Chirurgie oncologică în cadrul Spitalului Clinic Sanador din Capitală, a spus la Interviurile DC News și DC Medical că acest aport extern de colagen nu trece în sânge. 

„Niciodată, mâncând un kilogram de colagen, nu va trece, acel colagen, în sânge. Asta este exclus. Orice proteină va trebui să fie desfăcută în aminoacizi. Nu putem să o absorbim. Automat, respectiva bucățică va fi digerată și se va absorbi doar la nivel de „cărămizi”, să spunem, acele mici zale care formează lanțul proteic. Modul în care acele zale, acele cărămizi sunt asamblate, asta ține de către propriul nostru organism.

Putem să mâncăm de cea mai bună calitate o proteină, ea va ajunge în sânge sub formă de aminoacizi care vor fi convertiți din nou în proteine pe baza informației genetice pe care noi o avem. 

Dacă această informație genetică – mă rog – ne spune că colagenul nostru trebui să fie de o anumită structură, atunci el va fi fin gracil și nu va rezista la niște eforturi foarte mari. Asta este o teorie.

Sigur că, după apar tot felul de factori supraadăugați gen efort fizic intens sau creșteri/scăderi în greutate frecvente, asta poate ridica niște probleme din cauza presiunilor care se exercită asupra peretelui abdominal”, a explicat dr Teodor Buliga.

El mai spune că înotul este cel mai indicat sport la persoanele care suferă de hernii abdominale.

Mai multe detalii găsiți în materialul video atașat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel