Aproape 1.000 de persoane, la spital din cauza intoxicației cu monoxid de carbon

Cărbunele, cauza intoxicației cu monoxid de carbon   FOTO: pixabay.com
Aproape 1.000 de persoane au suferit de intoxicații cu monoxid de carbon din cauza cărbunelui procesat folosit la încălzire.

Un total de 991 de persoane au fost tratate pentru intoxicaţie cu fum la spitalele din capitala Mongoliei de la începutul lunii octombrie, din cauza cărbunelui procesat folosit la încălzire, potrivit autprităților mongoleze.

"În total, 991 de persoane din 415 de gospodării din capitală au primit tratament şi consultanţă medicală începând cu data de 2 octombrie, după ce au prezentat simptome de inhalare de fum din cauza folosirii de cărbune procesat la încălzire", a declarat Agenţia Naţională pentru Gestionarea Urgenţelor într-un comunicat citat de agerpres.ro.

Pe 15 mai a intrat în vigoare o interdicţie guvernamentală privind utilizarea în gospodării a cărbunelui de calitate scăzută în Ulan Bator, cu scopul de a reduce poluarea aerului.

De atunci, gospodăriile din oraş au fost aprovizionate cu combustibil procesat în loc de cărbune brut.

Motivul pentru care oamenii s-au intoxicat cu fum este legat de sobele şi de coşurile sparte, dar şi de utilizarea necorespunzătoare a combustibilului procesat, a precizat agenţia, sfătuind rezidenţii să urmeze instrucţiunile pentru arderea combustibilului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel