Șapte dintre ambulanțierii acuzați că furau combustibil de la Corabia se întorc la muncă

Ambulanță
Șapte dintre ambulanțierii din Corabia trimiși în judecată pentru că ar fi sustras combustibil din autosanitarele pe care le conduceau, se întorc de mâine la muncă. Timp de patru luni ei au avut interdicția de a-și exercita profesia.

Potrivit managerului Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ) Olt, Marinela Prina, din cei 14 ambulanțieri cărora li s-a interzis să muncească, șapte vor fi repuși în funcție și vor începe să lucreze de mâine. Decizia de reluare a activității pentru cei șapte ambulanțieri trimiși în judecată pentru sustragere de combustibil din autosanitare a fost luată de SAJ Olt după întrunirea Comitetului Director, și cu acordul Ministerului Sănătății. În locul lor fuseseră angajați temporar alți șoferi, dintre care o parte rămân fără contracte. 

„În urma întrunirii Comitetului Director cu privire la decizia instanței în cazul ambulanțierilor anchetați, s-au hotărât repunerea în funcție și reluarea activității pentru 7 dintre ambulanțierii anchetați. Această hotărâre s-a luat cu acordul Ministerului Sănătății, aceștia beneficiind de prezumția de nevinovăție până la o hotărâre judecătorească definitivă. Au fost reziliate contractele de muncă pentru 4 dintre ambulanțierii angajați pe perioadă determinată. Doi ambulanțieri dintre cei care și-au reluat activitatea au fost detașați la Substația Caracal, până la încheierea procesului în care sunt implicați, luându-le locul celor doi care au fost detașați în prealabil la Substația Corabia pentru suplinirea de personal", se arată într-un comunicat al SAJ Olt.

Le-au fost admise contestațiile

Parchetul de pe lângă Judecătoria Corabia a dispus, în luna ianuarie, trimiterea în judecată a 14 ambulanțieri de la Corabia care ar fi sustras combustibil din autosanitare, ei fiind acuzați de delapidare, fals intelectual sub formă continuată și uz de fals. Începând din luna decembrie 2018, șoferii de autosanitare inculpați în cauză au fost puși sub control judiciar și au avut interdicția de a-și exercita profesia.

Tribunalul Olt a admis, pe 28 martie, șapte dintre contestații, stabilind încetarea mai multor obligații pe care le aveau ambulanțierii, printre care și aceea a interdicției de exercitare a profesiei. Alte șase contestații ale ambulanțierilor de la Corabia au fost respinse deoarece au fost formulate tardiv.

Serviciul Județean de Ambulanță Olt a angajat temporar, în luna ianuarie, 10 conducători auto pentru Substația de Ambulanță Corabia, din care 4 rămân acum fără contracte.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel