Țara unde jumătate dintre vârstnici se tem că vor avea demență

Acizii grași din pește    FOTO: pexels.com
Mulți americani cred că sunt vor dezvolta demență și apelează la modalități neoficiale ca să-și reducă riscul, susține un studiu.

Vârstnici, demență. Cercetătorii au descoperit într-un sondaj că aproape jumătate dintre americanii născuți în anii 50 și 60 cred că pot avea demență. Iar 5% ar fi discutat cu medicul lor modalitățile de a-și reduce riscul. În schimb, o treime sau mai multe au luat ulei de pește, vitamina E sau alte suplimente pentru a ajuta la eliminarea declinului memoriei - chiar dacă niciunul s-a dovedit că are astfel de beneficii.

"Se pare că oamenii cred că suplimentele sau uleiul de pește ajută la păstrarea memoriei lor", a spus cercetătorul principal Dr. Donovan Maust, psihiatru geriatric la Universitatea din Michigan, în Ann Arbor, potrivit webmd.
Studiul lui Maust, publicat în Neurology, are la bază 1.019 adulți, cu vârste între 50 și 64 ani, chestionați în 2018. Au fost întrebați dacă cred că sunt „oarecum probabil", „foarte probabil" sau „puțin probabil" să dezvolte demență în viața lor. 44% au răspuns oarecum probabil, în timp ce 4% au ales foarte probabil. Respondenții au fost întrebați și dacă au luat unele dintre unele măsuri pentru „menținerea sau îmbunătățirea" memoriei lor. Aproximativ o treime au spus că folosesc ulei de pește, în timp ce 40% au declarat că iau vitamine sau alte suplimente. Peste jumătate au spus că fac rebusuri. Niciuna dintre aceste strategii nu este dovedită științific că funcționează.

Keith Fargo, directorul programelor științifice și al diviziei pentru Asociația Alzheimer, a remarcat totuși că iubitorii de cuvinte încrucișate ar putea fi genul de oameni care mențin o viață în general „stimulatoare cognitiv" - și există dovezi care să susțină beneficiile în acest sens. Se crede că persoanele cu mai multă educație sau care se angajează în învățare pe tot parcursul vieții, pot avea mai multă „rezervă cognitivă", a explicat Fargo. "Teoria este că acei oameni pot rezista la mai multe leziuni ale creierului care marchează demența înainte de a dezvolta simptome. Studiile sunt în curs de a descoperi cele mai bune strategii pentru încetinirea sau prevenirea demenței", potrivit sursei citate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel