Arafat, despre cazurile COVID din București: „Nu putem spune că situația este spre bine, dar nu mai e creștere exponențială”

Raed Arafat. Foto: Gov.ro
Dr Raed Arafat, șeful DSU, spune că Bucureștiul, care are cele mai multe cazuri, per total, și cele mai multe cazuri noi în fiecare zi, ar fi ajuns la un platou, în ceea ce privește evoluția, dar că nu se poate spune în acest moment că situația este „spre bine”. 

Întrebat despre posibilitatea intrării Capitalei în carantină, dat fiind faptul că astăzi s-au înregistrat 1.222 de cazuri noi, totalul de la începutul pandemiei fiind deja de 58.405 cazuri de infectare, Raed Arafat a spus că măsura este decisă de autoritățile locale.

„Instituirea carantinei se face la propunerea DSP-urilor, dacă se ajunge la anumite criterii ce trebuie întrunite. Mai multe localități au decis să intre în carantină prin decizia Comitetelor Județene pentru Situații de Urgență, altele au ales măsuri suplimentare de control, să mai aștepte impunerea stării de carantină. Nu o impunem de la centru în acest moment, ci este luată decizia pe plan local de către DSP-uri, cu avizul INSP și cu decizia CJSU, urmând ca ordinul să fie semnat de mine și publicat în conformitate cu prevederile legale”, a arătat secretarul de stat Raed Arafat, la Digi24.

Legat de efectul măsurilor luate deja în București, Arafat a spus că „în acest moment putem să spunem că nu mai avem această creștere exponențială care a fost, suntem undeva la un platou, cu unele creșteri și scăderi. Deci nu putem să spunem că situația este spre bine în acest moment, dar nici nu putem să spunem că este în creștere așa cum era acum două-trei săptămâni. Măsurile au început să aibă efect”.

Pentru a vedea însă efectul real al acestor măsuri va trebui să vedem evoluția numărului de cazuri de-a lungul a 30 de zile de la instituirea lor. „Dacă nu, atunci trebuie prelungite sau luate măsuri suplimentare”, a adăugat șeful DSU.

Conform Bilanțului COVID prezentat astăzi, în București incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile la mia de locuitori este de 6,13. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel