Arafat: Vaccinarea antigripală este extrem de importantă

Secretarul de stat dr Raed Arafat
Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a declarat că următoarele două luni vor fi ”dificile” privind COVID-19.

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, a sfătuit românii să se vaccineze antigripal.

”Sunt persoane care vor avea poate ambele infecţii simultan, sunt persoane care vor avea numai una sau numai alta şi persoanele vulnerabile, din păcate, sunt vulnerabile pentru amândouă. Persoanele vârstnice, persoanele cu comorbidităţi sunt vulnerabile şi pentru gripă şi pentru COVID. Vaccinarea este extrem de importantă şi de data asta trebuie ca oamenii să înţeleagă măcar acum să nu mai asculte de atacurile împotrivă şi să se vaccineze. Au o şansă mult mai bună să scape măcar de riscul acesta al gripei sezoniere sau să-l atenueze, pentru că vaccinarea nu garantează că nu vei face deloc, dar poate ajuta ca dacă faci (gripă - n.r.) să fie mai uşor impactul bolii respective asupra organismului", a declarat Arafat, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel