Ardeiul iute, efecte incredibile în bolile cardiovasculare

Ardeiul iute   FOTO: pexels.com
O componentă găsită în ardeiul iute ar putea ajuta în bolile cardiovasculare, spun cerctătorii care au descoperit efectele benefice ale acesteia.

Un ingredient din ardeiul iute a fost folosit de multă vreme în cremele de actualitate pentru ameliorarea durerilor musculare și ale artritei. Dr. DeLisa Fairweather, un cercetător în bolile cardiovasculare din Clinica Mayo, spune că capsaicina, atunci când este inclusă ca parte a unei diete sănătoase, poate îmbunătăți, de asemenea, sănătatea inimii.

„Ardeii iuți, sau chiar ardeii verzi sau roșii, sunt capabili să reducă bolile de inimă și să reducă moartea prin boli de inimă”, spune dr. Fairweather.

Capsaicina are proprietăți antiinflamatorii. De ce este important pentru sănătatea inimii? Dr. Fairweather spune că inflamația conduce la acumularea plăcii în pereții vaselor de sânge. Și având în vedere că capsaicina reduce inflamația, poate ajuta la prevenirea producerii acestui proces. Capsaicina poate ajuta, de asemenea, să impulsioneze sistemul imunitar, reducând în continuare riscul, potrivit Medicalxpress.

„Într-adevăr ar putea fi beneficii importante pe care le-ai putea avea din consumul de ardei iute, mai ales în capacitatea lor de a reduce unele dintre aceste răspunsuri ale celulelor imune care conduc la ateroscleroză și atacuri de inimă”, spune dr. Fairweather.

Sunt necesare mai multe cercetări pentru a afla mai multe despre capsaicină și sănătatea inimii. Dar Dr. Fairweather spune că includerea ardeilor iute într-o dietă sănătoasă ar putea fi o idee minunată.

 

Sursa, aici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel