Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Argeș: Șefa DSP înlocuită cu un medic militar; directorul medical al SJU Pitești, schimbat și el
16 apr, 23:43
Șefa Direcției de Sănătate Publică (DSP), dr Sorina Honțaru, a fost înlocuită din funcție, în locul ei fiind numit un medic militar. Și directorul medical al SJU Pitești a fost înlocuit.
de  Adisa Codruț
Ordin

Potrivit prefectului de Argeș, Emanuel Soare, conducerea DSP Argeș a fost preluată de doctorul Alexandru Guiță, fost comandant al Spitalului Militar Pitești.

Tot joi a fost luată decizia de înlocuire a directorului medical al Spitalului Județean de Urgență (SJU) Pitești, Teodor Cătălin Teodorescu, cu Gheorghe Frătoaica, după ce un medic chirurg care a mers la serviciu, deși avea simptome de COVID-19, a fost depistat pozitiv, notează Agerpres.

Președintele Consiliului Județean (CJ) Argeș, Dan Manu, consideră că înlocuirea din funcție a Sorinei Honțaru, care conducea DSP Argeș din anul 2014, a fost decisă din rațiuni politice.

„Decizia de schimbare, în opinia mea, este eminamente politică. Ce i se poate reproșa dnei. dr. Honțaru? (...) Unde a greșit dna. dr. Honțaru? Cumva că nu este membru PNL? Probabil. (...) Sunt curios când își amintește dl. prefect să convoace CJSU, pentru că hotărârile trebuie luate în forul statutar în această perioadă și nicidecum de unul singur sau de câțiva. Îi reamintesc faptul că sunt vicepreședinte al CJSU și citesc din presă hotărârile luate", a scris Manu pe Facebook.

În opinia sa, nici numirea noului director medical de la SJU Pitești nu este una potrivită în acest moment.

„Îmi poate spune dl. prefect de ce noul director medical, pus astăzi în funcție, este în izolare? Cumva că este posibil contaminat de un pacient? Răspunsul este categoric: Da", se mai arată în postarea președintelui CJ Argeș, care este de profesie medic.

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?