ARPIM, măsuri contra coronavirusului luate de producătorii internaționali de medicamente

Alina Culcea, președintele ARPIM, a anunțat că a transmis un set de măsuri destinate împiedicării extinderii epidemiei de coronavirus, celor 28 de producători de medicamente membri ai asociației.

Asociația Română a Producătorilor Internaționali de Medicamente (ARPIM) își asumă un rol activ în susținerea eforturilor de limitare a impactului răspândirii coronavirusului în România, prin publicarea unui set de recomandări interne destinate membrilor săi.

Recomandările, comunicate deja celor 28 de companii membre ce însumează în jur de 2.000 de angajați în România, vizează domenii precum organizarea evenimentelor dedicate profesioniștilor din domeniul sănătății, măsuri cu privire la activitățile de promovare și măsuri pentru siguranța angajaților. Printre recomandări se numără limitarea organizării și participării la evenimente cu profesioniștii din domeniul sanitar, înlocuirea activităților curente cu întâlniri online și teleconferințe și adaptarea programului de promovare farmaceutică, considerând prioritățile personalului medical privind îngrijirea pacienților și a cazurilor urgente care apar în spitale.

Ce vor pune la dispoziția angajaților

„Într-o perioadă dificilă la nivel global, cauzată de amenințări tot mai mari pentru sănătate, ARPIM se alătură eforturilor autorităților. Răspândirea acestui virus poate fi încetinită în mod semnificativ prin implementarea unor activități robuste și responsabile de control, mesaj transmis membrilor ARPIM. Avem grijă de pacienții noștri, de angajații și de partenerii noștri", a declarat Alina Culcea, Președinte ARPIM.

În privința evenimentelor destinate medicilor, recomandările ARPIM prevăd analizarea oportunității organizării unor astfel de evenimente, chiar și în cazul unor adunări restrânse (10-15 persoane), având în vedere nevoile de îngrijire medicală la nivel național și local și măsurile deja instituite de autorități. Reprezentanții medicali vor respecta regulile impuse de autorități în ceea ce privește prezența lor în spitale sau interacțiunile cu profesioniștii din domeniul sanitar, prioritar fiind timpul acordat de medici îngrijirii pacienților. De asemenea, sunt recomandate interacțiunile prin canale virtuale și telefon.

La capitolul recomandări pentru siguranța angajaților, ARPIM recomandă companiilor membre să comunice constant cu angajații, să îi informeze cu privire la măsurile de prevenție, să limiteze sedințele și adunările interne, să ofere posibilitatea de telemuncă, să respecte restricțiile de călătorie, să aibă un control al vizitatorilor în companie, să pună la dispoziția angajaților echipamente de protecție și dezinfectante.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel