Arsurile la stomac, cum și cât să mănânci pentru a le evita

cele doua tipuri de cancer digestiv pe care le faci din cauza alimentelor Foto: Pixabay
Arsurile la stomac sunt declanșate de unele alimente sau de supraalimentare. Specialiștii au câteva sfaturi pentru cei care suferă de această afecțiune.

Mesele bogate și consistente din perioada sărbătorilor îi pot afecta la modul serios pe cei care suferă de boala de reflux gastroesofagian (GERD), aceste persoane ar trebui să fie mai atente la ce mănâncă, spun specialiștii.

GERD este adesea numită arsura la stomac cronică sau reflux acid. „Când vine vorba de ceea ce mâncăm și bem în timpul sărbătorilor, este important să ne amintim zicala: totul cu moderație”, a spus dr. Robert Kavitt, directorul Centrului de Medicină al Bolilor Esofagiene al Universității din Chicago.

O afecțiune digestivă comună, GERD apare atunci când acidul stomacului revine în esofag, care este tubul care leagă gura și stomacul, notează MedicalXpress.

Cum și cât să mănânci 

Este important pentru persoanele cu GERD să mănânce încet și să evite supraalimentarea, a spus Kavitt. Mâncarea lent îți oferă timp să te simți plin, ceea ce îți reduce riscul de a supraalimenta. Supraalimentarea pune presiune asupra mușchiului sfincterului esofagian inferior (LES), un mușchi asemănător inelului care acționează ca o supapă între esofag și stomac. Când acel mușchi este slăbit, acidul poate reveni în esofag și poate declanșa un episod GERD.

Mâncați cel puțin o oră sau două înainte de a merge la culcare. Este mai dificil să se digere mâncarea atunci când stai culcat, așa că dacă mâncați mai devreme și rămâneți în poziție verticală un pic, mâncarea va avea timp să se descompună.

Beți mai multă apă și limitați băuturile carbogazoase și alcoolul. "Băuturile carbogazoase și alcoolul pot cauza relaxarea mușchilor LES și declanșează GERD", a spus Dr. Yalini Vigneswaran, tot de la Centrul pentru Boli Esofagiene. „Dacă beți mai multă apă, acesta va curăța esofagul și va reduce refluxul”.

Ce alimente declanșează arsurile la stomac 

Evitați declanșările GERD. Unele comune sunt: usturoiul, ceapa crudă, ciocolata, vinul roșu, menta și fructele citrice.

E recomandat să aveți mereu pregătit un antiacid. "Pregătiți-vă pentru un posibil episod GERD, păstrându-vă la îndemână antiacidele sau medicamentele prescrise de medicul dumneavoastră", a spus Vigneswaran într-un comunicat de presă universitar.

"Vrem ca oamenii să se bucure; să fie atenți la ce mănâncă și la modul în care mănâncă", a spus ea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel