Artrită reumatoidă și tratamentele biologice: speranța de viață mare, la costuri crescute. STUDIU

Un nou studiu sugerează că progresele în tratamentul artritei reumatoide (adică apariția în 2003 a terapiilor biologice) au prelungit viața pacienților, dar au crescut și costurile asistenței medicale.

Pentru studiul publicat în jurnalul Artrita și reumatologia (link direct studiu), cercetătorii au examinat datele despre cererile medicale de la Asigurarea Națională de Sănătate din Taiwan, identificând 29.352 de cazuri noi de artrită reumatoidă între anii 2003 și 2016.

Pacienții femei cu artrită reumatoidă păreau să supraviețuiască cu 1-2 ani mai mult decât bărbații de aceeași vârstă și cu aceeași boală, ceea ce a dus la cheltuieli mai mari pe durata viață pentru ele.

Speranța de viață după diagnosticul de artrită reumatoidă a fost, în medie, de 26,3 ani, iar costul asistenței medicale pe toată durata vieții a fost estimat la 72.953 dolari americani după ce medicamentele antireumatice biologice au devenit disponibile, în 2003.

„După disponibilitatea tratamentelor biologice, pacienții cu poliartrită reumatoidă păreau să trăiască mai mult, cu cheltuieli mai mari pe parcursul vieții, care ar trebui monitorizate și evaluate”, au scris autorii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel