Artrită reumatoidă: un nou medicament testat, rezultate revoluționare
13 iul 2020 / 09:57
Cercetătorii au descoperit, într-un studiu clinic, că medicamentul upadacitinib ar oferi beneficii mai mari decât metotrexatul la pacienții cu artrită reumatoidă.
de  Florina Pop
Medicamentele pentru poliartrita reumatoidă au efect limitat

Într-un studiu, oamenii de știință au observat că tratamentul cu un medicament numit upadacitinib a oferit beneficii mai mari decât metotrexatul, cea mai frecventă terapie pentru artrita reumatoidă. Upadacitinib inhibă anumite proteine ​implicate în inflamație și este aprobat pentru tratarea pacienților cu artrită reumatoidă, dar numai după ce au încercat metotrexat.

”Acest studiu demonstrează în mod convingător eficacitatea upadacitinib (…) ca monoterapie în artrita reumatoidă precoce. Funcționează mai repede și mai bine decât metotrexatul singur. (…) Ultimul medicament poate fi combinat cu corticosteroizi pentru a obține un efect mai rapid, iar studiile viitoare vor folosi probabil această comparație”, a declarat autorul principal al cercetării, Ronald van Vollenhoven de la Centrele Medicale din Amsterdam, Olanda, potrivit unui comunicat.

Studiul, AICI.

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?