Asimptiomaticii, pericol MAJOR. Cum le sunt afectați plămânii, fără să simtă

Plămâni
Radu Țincu, medic primar ATI Spitalul Floreasca, trage un semnal de alarmă asupra pericolului la care sunt expuși pacienții COVID-19 asimptomatici. 

Dr Radu Țincu afirmă că asimptomaticii nu sunt mai feriți de pericol decât pacienții cu simptome și pot dezvolta afecțiuni pulmonare grave care îi pot aduce rapid pe paturile de terapie intensivă.

Medicul spune că a văzut foarte mulți pacienți asimptomatici, care nu s-au prezentat la spital, și care, după ce au devenit negativi, au efectuat testări tomografice pulmonare și au imagini de afectare pulmonară bilaterală cu toate că nu au avut simptomatologie în niciuna din zilele în care au fost izolați la domiciliu. Mai mult, specialistul subliniază că este imperativ ca și pacienții asimptomatici să fie evaluați corespunzător de medici, pentru că boala poate avea o evoluție dramatică în doar câteva zile. Citește mai multe pe DC News. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel