Asistentă medicală, plecată la muncă în Germania, dar pontată la spital în România

Patru spitale au ajuns în categorie superioară de acreditare
Primarul Logojului a descoperit că o asistentă de la spitalul din localitate era pontată la muncă, dar era, de fapt, plecată în Germania la muncă. Practica nu era una nouă.

Primarul din Lugoj, Claudiu Buciu, a făcut o descoperire incredibilă la Spitalul Municipal din localitate. Potrivit expressdebanat.ro, o asistentă medicală era pontată la muncă aici, dar ea era, de fapt, plecată la muncă în Germania.
”O asistentă de la spital îşi luase, teoretic, concediu de odihnă, practic nu, şi a plecat la muncă în Germania. Am sunat-o şi am rugat-o să vină a doua zi la mine şi mi-a spus că nu poate să vină, că este în Germania, la lucru. Nu avea cererea de concediu înregistrată la spital, ci era lăsată la şefa dânsei, şi în cazul în care cineva se sesiza, doar atunci ar fi înregistrat-o. Realitatea este că a doua zi a revenit în ţară şi m-a sunat că poate să vină la mine. I-am spus că nu mai este necesar, că am dovedit ce voiam să dovedesc”, a povestit Claudiu Buciu.
Primarul a precizat că acest sistem de lucru era implementat de multă vreme la Spitalul Municipal din Lugoj.   
”Am înţeles că era o practică în spital. Sper să nu mai existe această practică, în care unele asistente plecau, pe rând, la muncă în Germania pentru a-şi rotunji veniturile, iar colegele le ţineau locul, pentru că nici nu doreau să îşi strice concediul de odihnă cu aceste plecări în Germania. Se înlocuiau pe rând şi făceau unele şi treaba altora în cadrul spitalului. Ele nu figurau în concediu la spital, dar erau plecate în străinătate”, a mai spus Buciu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel