Asistentul medical suspectat de coronavirus, ce pedeapsă riscă potrivit Codului Penal

Catușe
Asistentul medical care a venit în România la schi deși i se ceruse să stea în carantină 14 zile la domiciliu ar putea fi acuzat sub aspectul săvârșirii de infracțiuni contra sănătății publice.

Dacă este infectat cu coronavirus, asistentul medical care a venit în România la schi deși i se ceruse să stea în carantină 14 zile la domiciliu riscă pedeapsă cu închisoarea, conform Codului Penal.

La Capitolul „Infracțiuni contra sănătății publice", Art 352 Zădărnicirea combaterii bolilor precizează că

„(1) Nerespectarea măsurilor privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infectocontagioase, dacă a avut ca urmare răspândirea unei asemenea boli, se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă.

(2) Dacă fapta prevăzută în alin. (1) este săvârşită din culpă, pedeapsa este închisoarea de la o lună la 6 luni sau amenda".

Reamintim că tânărul de 25 de ani, care muncește în Germania ca asistent medical, și care a îngrijit pacienți infectați cu coronavirus, a fost internat la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara, fiind suspect a fi infectat, la două zile de la venirea în țară.

Probele prelevate de la pacient au ajuns la București la ora 20.00, iar rezultatele analizelor lui le vom afla la miezul nopții.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel