Asociații de pacienți: Parlamentarii nu sunt interesați de calitatea serviciilor medicale

Mai multe asociaţii de pacienţi şi-au manifestat nemulţumirea, joi, faţă de faptul că senatorii au modificat Legea 185 privind asigurarea calităţii în sistemul sanitar, adoptată anul trecut şi care prevedea evaluarea în vederea acreditării a tuturor unităţilor sanitare.

„Alianţa Pacienţilor Cronici din România, Asociaţia Naţională pentru Protecţia Pacienţilor şi Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România îşi manifestă uimirea şi îngrijorarea faţă de faptul că senatorii îşi schimbă votul la 360 de grade pe parcursul unui singur an.

Dacă în 2017, aceştia au adoptat Legea 185 privind asigurarea calităţii în sistemul sanitar, supunând evaluării în vederea acreditării a tuturor unităţilor sanitare, în 2018 senatorii au votat modificarea acestei legi şi exceptarea de la evaluare şi acreditare a cabinetelor de medicină de familie şi medicină dentară.

Ne întrebăm și îi întrebăm când au vorbit serios: când au votat evaluarea tuturor unităților sau când au votat excluderea lor? Îi întrebăm și cum argumentează aplicarea unor măsuri diferențiate pe tipuri de unități sanitare? Calitatea nu este oare un concept care ar trebui aplicat cu aceeași măsură tuturor unităților?”, afirmă reprezentanţii pacienţilor, într-o informare de presă.

Ei cer parlamentarilor să retragă proiectul de lege.

„Considerăm că unii dintre parlamentari, care de regulă se tratează în străinătate nu sunt interesați de calitatea serviciilor medicale sau de binele pacienților. Vorbesc adesea că pacientul este în centrul sistemului sanitar, dar acesta este doar un slogan. În realitate, impun reguli după cum le dictează propriul interes. Solicităm că în al 12 lea ceas acest proiect să fie retras și să se aplice aceeași unitate de măsură tuturor unităților medicale pentru binele pacienților”, transmit organizaţiile citate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cum au fost afectați diabeticii de COVID. Ce s-a aflat abia acum

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel