Asociaţia Salvital - SMURD Hunedoara nu mai are bani pentru salariile paramedicilor

Euro    FOTO: Pixabay
Paramedicii de la SMURD Hunedoara s-ar putea să nu-și primească salariile, după ce Salvital Hunedoara, organizația care se ocupă de gestionarea activității modulelor SMURD, a rămas fără bani. Peste 20 de primării s-au retras din organizație, care aduceau cele mai mari contribuții financiare.

Asociaţia Salvital Hunedoara, care se ocupă de gestionarea activităţii modulelor SMURD în judeţul Hunedoara, nu mai are bani pentru plata salariilor paramedicilor şi a contribuţiilor către stat aferente acestor sume, a anunţat luni preşedintele organizaţiei, Petru Mărginean.

Potrivit acestuia, asociaţia se confruntă cu o criză financiară fără precedent după ce din cadrul Salvital s-au retras mai multe primării care aveau calitatea de membru şi care asigurau, din cotizaţii, o parte din venituri.

Fără sumele adunate de la cei 23 de membri retraşi din Salvital, bugetul asociaţiei s-a diminuat cu peste 480.000 de lei, ceea ce reprezintă cheltuiala pe o lună de zile a organizaţiei.

"Situaţia este destul de critică. Peste două zile trebuie să plătim contribuţiile la stat şi ne mai lipsesc din cont 84.000 de lei. Sper să avem posibilitatea să plătim această sumă până joi, dacă nu, vom fi în situaţia de a achita penalităţi. Problema este în perioada imediat următoare, în cont nu mai sunt bani pentru salarii", a declarat preşedintele Salvital, Petru Mărginean, citează agerpres.ro.

El a menţionat că a discutat situaţia fondurilor de salarii cu conducerile Consiliului Judeţean Hunedoara şi cu cele ale primăriilor din Deva şi Hunedoara, manifestându-şi speranţa că sumele necesare pentru plata drepturilor băneşti ale paramedicilor să poată fi asigurate până la mijlocul lunii februarie.

Una dintre soluţiile propuse se referă la majorarea cotizaţiilor anuale pentru primăriile de oraşe de la 5 la 10 lei pe locuitor, însă nu toate primăriile membre sunt de acord cu această măsură, a menţionat Mărginean.

Preşedintele Asociaţiei Salvital a mai spus că o rezolvare a problemelor cu care se confruntă cei 80 de paramedici SMURD - Salvital din judeţul Hunedoara ar fi preluarea acestora de către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, proiectul de lege modificat urmând să fie introdus pe ordinea de zi a Camerei Deputaţilor în sesiunea viitoare. De aceea, conducerea asociaţiei se va adresa parlamentarilor din judeţ pentru susţinerea proiectului de lege.

Activitatea SMURD în judeţul Hunedoara a început în anul 2008, fondurile fiind asigurate din cotizaţiile a 67 de membri, între care se numără Consiliul Judeţean şi mai multe primării. Cotizaţia a fost stabilită la o valoare de 5 lei pe an pentru fiecare locuitor al judeţului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel