Aspirina și statinele, când sunt eficiente în prevenirea bolilor cardiovasculare. ANALIZĂ

Când și cum trebuie luate preventiv asipirina și statinele contra bolilor cardiovasculare? O analiză a exameninat consumul celor două medicamente la adulți cu vârsta peste 50 de ani

O analiză publicată în Journal of the American Geriatrics Society (link direct analiză) indică faptul că, mulți adulți cu vârsta de 75 de ani și peste iau aspirină deși nu au beneficii de pe urma administrării preventive de aspirină contra bolilor cardiovasculare. 

De asemenea, deși statinele sunt cunoscute pentru a ajuta la prevenirea problemelor cardiace la adulții mai în vârstă care au experimentat un eveniment cardiovascular, multe dintre aceste persoane nu iau statine.

Analiza a inclus date despre 11.392 adulți americani cu vârsta de peste 50 de ani care au fost chestionați din 2011 până în 2018. Anchetatorii au constatat că mai mult de jumătate dintre participanți au luat aspirină sau o statină.

„Furnizorii de servicii medicale ar trebui să-și informeze pacienții mai în vârstă cu privire la utilizarea adecvată a aspirinei, astfel încât să poată evita utilizarea abuzivă a acesteia, care poate fi cumpărată cu ușurință de la farmacie, fără prescripție medicală. În cele din urmă, practica de prescriere mai sigură, educația pacientului și cercetarea eficacității orientată către pacient ar trebui încurajate continuu pentru a reduce potențialele daune și pentru a îmbunătăți sănătatea cardiovasculară la adulții în vârstă ”, a declarat autorul principal, dr Greg Rhee, de la Școala de Medicină a Universității din Connecticut.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel