Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
ASSMB: Medicii școlari ar trebui să aibă dreptul să dea trimiteri gratuite către specialiști
Directorul general adjunct medical al Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB), Ablachim Turkes, a cerut, alături de președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți, Eugen Ilea, ca medicii școlari să aibă dreptul de a elibera bilete de trimitere gratuite către specialiști.
de  Dana Lascu

„Rețeaua de medicină școlară din București este un model de bune practici pentru toată România. Acest lucru este recunoscut de Societatea Medicilor de Medicină Școlară din România, alături de care (...) solicităm dreptul medicilor școlari de a elibera bilete de trimitere gratuite către specialiști pentru copiii din școli, cu atât mai mult cu cât medicilor școlari le revin dreptul și atribuțiile de a consulta în fiecare an copiii din grădinițe, școli și licee. Acest demers a fost sprijinit și de Colegiul Medicilor din București și petițiile noastre au fost înregistrate și la Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului București, și la Casa Națională de Asigurări, și la Ministerul Sănătății. Sper că demersurile vor avea succes", a spus Ablachim Turkes, într-o conferință de presă organizată la sediul ASSMB.

„Sunt tot medici și e normal”

La rândul său, Eugen Ilea a explicat că în acest fel s-ar economisi timp, deoarece nu ar mai fi necesară obținerea acestor trimiteri de la medicul de familie.

„Astă primăvară, împreună cu doamna director, am făcut demersuri către Ministerul Sănătății, astfel încât medicii de medicină școlară să poată să facă acel lucru pe care îl poate și medicul de familie: să facă trimiteri către specialiști. Aștept încă răspuns de la Ministerul Sănătății. Mie mi se pare normal: sunt tot medici, sunt specialiști, pot să facă acest lucru conform legii (...) și ne-ar ușura și nouă și timpul, și munca pe care am face-o, stând cu orele pe la cabinetele medicilor de familie pentru a obține o trimitere", a declarat el, conform Agerpres.

Ablachim Turkes a menționat că în municipiul București există 440 de cabinete medicale școlare, 142 de cabinete stomatologice în școli, nouă cabinete medicale universitare și 13 cabinete stomatologie universitare. Acestea deservesc un număr de 250.000 de elevi și 119.000 de studenți.

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?