Astm, job stresant. Ce rol joacă mișcarea

Ca să nu stați acasă înțepenit în scaun, cată ce faceți în cazul astmului bronșic
Sportul, medicamentele și un somn suficient și odihnitor pot ajuta la reducerea stresului, despre care se știe că e un declanșator cunoscut al astmului.

Clifford Bassett, doctor specialist în Alergii și Astm, susține că exercițiile fizice, atât cât permite corpul, medicamentele (pentru astm) și un somn odihnitor pot ajuta la reducerea stresului la locul de muncă.

„Stresul este un declanșator cunoscut pentru astm. Într-un studiu realizat în Marea Britanie, aproape două treimi dintre persoanele cu astm bronșic au raportat stresul fiind un declanșator al astmului", afirmă acesta pentru allergicliving.com.

Se bănuiește, continuă acesta, că atunci când corpul este stresat intră într-o stare alertă care duce la creșterea tensiunii musculare, senzația de presiune pe piept, spasm bronșic, dar și o respirație mai rapidă.

Astm, job stresant. Alte sfaturi

Basset, director medical al Centrului pentru Alergii și Astm din New York, subliniază că gestionarea stresului de bază, indiferent dacă provine de la muncă, familie sau din altă parte este esențială în îmbunătățirea controlului astmului bronșic și a simptomelor.

În opinia acestuia, ar fi bine ca persoanele ce suferă de astm să aibă un plan scris care să le ajute să monitorizeze condiția. Un alt sfat al specialistului este lectura despre terapia cognitivă și biofeedback - instruirea unei funcții a corpului, cum ar fi respirația.

Clifford Bassett predă la Școala de Medicină a Universității din New York și la Colegiul Medical Weill Cornell.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel