Astmul: moștenit genetic sau influențat în sarcină

Inhalator, astm
Un studiu danez sugerează că factorii prezenți în uter în timpul sarcinii oferă un risc suplimentar pentru astm și alergii la copii.

Medicul Hans Bisgaard de la Universitatea din Copenhaga, Danemarca, susține că factori care nu au legătură cu moștenirea genetică a copilului de la mamă – precum factorii prezenți în uter în timpul sarcinii - pot conferi un risc suplimentar de alergii și astm pentru copii. La studiu au luat parte 685 de părinți-copii.

”Acest studiu se adaugă dovezilor din ce în ce mai mari care leagă perioada de sarcină cu boala din copilăria timpurie. Noi găsim această descoperire foarte interesantă, deoarece eludează orice factori genetici cunoscuți sau necunoscuți care ar putea adăuga ereditatea astmului și alergiilor”, afirmă autorul, potrivit unui comunicat.

Studiul, AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel