Atacul de la Săpoca, starea pacienților. Doi sunt încă în stare gravă

Parteneri cuplu
Ministerul Sănătăţii a anunțat astăzi că două dintre victimele ale atacului de la Spitalul de Psihiatrie Săpoca se află în continuare stare gravă. 8 pacienți sunt internați în spitalele din Capitală.

Pacientul internat la Spitalul de Urgență Floreasca, în urma atacului de la Spitalul de Psihiatrie Săpoca, este în stare stabilă. Ieri, la reevaluarea CT leziunile intracerebrale apăreau ca fiind stabile - nici nu au evoluat, dar nici nu s-au resorbit. Astăzi medicul ATI de salon este de gardă și a hotărât să încerce oprirea sedării.

Alte două paciente sunt internate în continuare la Spitalul Universitar de Urgență București. Pacienta care a necesitat intervenție neurochirurgicală este în continuare în stare gravă și este internată în secția de terapie intensivă, este intubată și ventilată mecanic, instabilă hemodinamic. Cealaltă pacientă transferată de la Spitalul de Psihiatrie Săpoca și care nu a necesitat intervenție chirurgicală este în stare stabilă, este monitorizată.

Din cei doi pacienți internați la Spitalul Sf. Pantelimon, bărbatul este în continuare în stare gravă, dar staționară. Pacienta solicită externarea, dorește să fie supravegheată în continuare la Buzău

La Spitalul Bagdasar – Arseni sunt în contiuare internați 3 pacienți. Dintre aceștia, pacienta de 83 ani, este staționară, pacienta de 62 ani este programata luni pentru operație, iar acum este în profilaxie cu antibiotice, iar pacientul de 60 ani este în tratament conservator, nu se consideră oportună operația, cel puțin momentan, conform reprezentanților Ministerului Sănătății.

Reamintim că în noaptea de sâmbătă spre duminică, la Spitalul de Psihiatrie Săpoca, un bărbat de 38 de ani internat cu sevraj etilic a atacat mai mulți pacienţi cu un stativ de perfuzii. Cinci pacienți au decedat și opt sunt răniți.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel