Atacul de la Spitatul de Psihiatrie Săpoca: Starea pacienților, doi au prognostic prost

Spitalul Clinic de Urgență Universitar București (SUUB)
Din cei 8 pacienți răniți sâmbătă noaptea de bărbatul în sevraj etilic, de la Spitalul de Psihiatrie Săpoca din județul Buzău, și care sunt internați în spitalele din Capitală, doi sunt în stare foarte gravă și au un prognostic prost.

La Spitalul Sfântul Pantelimon din Capitală sunt internați doi pacienți dintre răniții din atacul de la Spitalul de Psihiatrie Săpoca. Dintre ei, bărbatul care a fost operat este în stare gravă, tot intubat și în comă profundă. Femeia transferată de la Buzău este fără probleme, dar mai rămâne sub supraveghere medicală, anunță reprezentanții Ministerului Sănătății.

Pacienții internați la Spitalul Bagdasar-Arseni au o evoluție bună, starea lor e la fel ca ieri. Pacienții sunt în staționare, sub observație medicală, precizează sursa citată.

La Spitalul Universitar de Urgență București (SUUB), una dintre paciente, care a fost operată, este în stare gravă, este intubată, ventilată mecanic și instabilă hemodinamic, iar medicii spun că are un prognostic prost. Cealaltă pacientă este mai bine și astăzi va fi transferată de la Secția de Anestezie și Terapie Intensivă (ATI), în secția de neurochirurgie.

La Spitalul de Urgență Floreasca, pacientul are evoluție favorabilă. Coma s-a superficializat. Mâine i se va face un CT control, pentru a vedea și intracerebral cum a evoluat leziunea. Leziunile de masiv facial vor fi operate după un interval, după ce se îmbunătățește starea pacientului, mai arată Ministerul Sănătății.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel