Atracție sexuală: ce caută o femeie la un partener

Bărbații cred că scapă basma curată cu minciunile pe care le spun
Psihologii au analizat pentru prima dată comportamentul femeilor „jocul împerecherii”, ce le atrage la un bărbat și ce metode ar folosi pentru a-l atrage.

Este destul de bine înțeles modul în care bărbații joacă jocul de împerechere. Dar trucurile psihologice și trucurile pe care le pot folosi femeile pentru a atrage sau înșela bărbații sunt mai puțin clare.

Acum, pentru prima dată, psihologii au testat potențialul femeilor de a folosi tactici în rolul de „prădător”.

Femeile, la fel ca bărbații, pot vedea indicii la un potențial partener pe care l-ar putea ușor seduce, manipula, înșela sau folosi pentru sex.

Dar, spre deosebire de bărbați, ele nu sunt atrase de bărbați care prezintă indicii precum „ușuratic”, imatur, sau imprudent. În schimb, femeile sunt atrase de bărbați arătoși, inteligenți și cuceritori, după cum au descoperit psihologii.

„Cercetările s-au concentrat aproape în totalitate pe bărbați ca făptuitori ai exploatării sexuale și pe femei ca victime”, a spus dr. Lora Adair de la Universitatea Brunel din Londra.

„Dar am descoperit că femeile pot, de asemenea, să-și dea seama de exploatabilitatea sexuală a bărbaților, pe baza semnelor pe care le transmit ei”.

De la a profita la maxim de aspectul lor până la scoaterea inelelor, a minți în privința remunerației, a locului de muncă sau a vârstei, ambele sexe au o mulțime de strategii pentru a-și duce partenerul în pat sub impresii false.

Trucuri pentru a-și duce partenerul în pat 

Când vine vorba de relații, bărbații și femeile sunt adesea caută lucruri diferite. Și trucurile sau minciunile pot ajuta oamenii să obțină ceea ce vor. La fel cum bărbații pot câștiga din a se preface că sunt „îndrăgostiți” de cineva care își asumă angajamentul înainte de a consimți sexul, femeile pot câștiga folosind diferite trucuri sau minciuni pentru a prinde un bărbat care a fost „luat” sau dintr-o altă clasă socială.

Psihologul evolutiv, dr. Lora Adair,a făcut noi cercetări asupra potențialului femeilor de a înșela, manipula sau presa bărbații în sex.

Psihologii evolutivi au vrut să vadă dacă femeile găsesc semne de exploatabilitate sexuală masculină - cum ar fi flirt, amețeală (de la alcool) sau imaturitate - atractive și cum le observă.

În test, 151 de tinere femei heterosexuale și bisexuale la o universitate din SUA au fost solicitate să evalueze 110 fotografii ale bărbaților cu privire la cât de atractiv i-au găsit pe termen scurt (pentru relații sexuale) și pe termen lung (relație angajată) și cât de ușor ar fi să seducă, să facă presiune sau să înșele acest bărbat. Fiecare fotografie a fost codată pentru „indicii de exploatabilitate”, cum ar fi timid, tânăr, somnoros, amețit (de la alcool), imatur sau imprudent.

„Am descoperit că femeile pot identifica bărbații asupra cărora ar fi mai ușor să facă presiune, să-i înșele, să-i seducă și / sau să atace sexual, la fel cum bărbații pot identifica astfel de femei. Dar, spre deosebire de bărbați, femeile nu găsesc aceste indicii atractive", spune studiul. Indiciile bărbaților heterosexuali arată că metodele lor de exploatare a femeilor sunt probabil diferite de cele pe care le-ar folosi femeile pentru a exploata bărbații.

„Femeile nu sunt atrase de bărbați care par ușor de manipulat sau de înșelat”, a spus dr. Adair.

 „De ce sunt atrase femeile? Bună sănătate și interes. Pe scurt, femeile sunt interesate de bărbați care par interesați de ele."

 

Sursa, aici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel