Attila Laszlo: Va fi un an destul de atipic

Dr Laszlo Attila, președintele Comisiei de Sănătate din Senat. Foto: DC Medical
EXCLUSIV
Attila LÁSZLÓ, președintele Comisiei pentru Sănătate din Senat, susține, la dezbaterea online a DC Media Group despre criza medicamentelor, că va fi un an atipic.

Attila LÁSZLÓ, președintele Comisiei pentru Sănătate din Senatul României, consideră că sistemul celui mai mic preț la medicamente nu funcționează. ”Cred că da. Cred că perioada care stă în fața noastră ne va demonstra câteva lucruri grave și se vor acutiza aceste probleme cu care ne confruntăm și pe care nu le rezolvăm de ani de zile”, afirmă acesta la dezbaterea online a trustului de presă DC Media Group, despre ”Politicile publice: cauză sau soluție pentru criza medicamentelor”.

Acesta a mai amintit de necesitatea găsirii de modalități de a colabora la nivel regional. ”E adevărat că ne putem mândri cu prețurile cele mai mici, dar în decursul timpului ni s-a demonstrat că un număr semnificativ de produse, în primul rând generice și produse în China, au dispărut de pe piață. Și în același timp alocăm resurse destul de mari ca să suplinim această lipsă. Ceea ce ține de viitorul apropiat cred că va fi un an destul de atipic”.

În opinia acestuia, o bună parte din resursele statului vor trebui suplinite pentru a gestiona problematica legată de pandemie:

”Cred că deocamdată nu vrem să conștientizăm că ne așteaptă și un tsunami economic și resursele care ne vor sta la dispoziție în viitorul foarte apropiat vor fi foarte limitate. (...) Cred că trebuie să depunem niște eforturi mai accentuate pe de o parte, să gestionăm această problemă a personalului și a pacienților care îi avem, și, în același timp, să avem o atenție maximă pentru pacienții pe care-i vom avea”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel