Audieri în cazul incendiului de la Matei Balș: este posibil să fi fost două explozii ale unor tuburi de oxigen

Ancheta după incendiul de la Matei Balș va dura câteva zile. Foto: Agerpres
Cinci persoane au  audiate în cazul incendiului de la Matei Balș. Anchetatorii spun că este posibil să fi fost două explozii ale unor tuburi de oxigen, după izbucnirea incendiului.

Cinci persoane au fost audiate până vineri seara, în cazul incendiului de la „Matei Balș”. Potrivit primelor declarații, patru asistente și un instalator au fost audiați până aseară. Anchetatorii spun că este posibil ca două tuburi de oxigen să fi explodat după izbucnirea incendiului. În funcție de evoluția anchetei, este posibil să fie audiați și unii pacienți, arată anchetatorii.
„La acest moment nu putem să vă dezvăluim cauza incendiului. Am evaluat cu cei de la INSEMEX și ISU. (...) Sunt mai multe ipoteze care la acest moment nu pot fi dezvăluite. Au fost audiate cinci persoane, este vorba despre personal medical, patru asistente și un instalator. În funcție de datele anchetei vor fi chemate și alte persoane la audieri”, a precizat Comisarul-șef Marian Mihoci, șeful Serviciu Omoruri din cadrul Poliției Capitale.
„Cercetările sunt efectuate în cauză de Parchetul de pe lângă Tribunalul București, împreună cu ofițerii de poliție de la Serviciul Omoruri, sub aspectul sărvârșirii infracțiuni de ucidere din culpă care a avut ca urmare moartea mai multor persoane. Au fost ridicate cele patru cadavre și duse la INML, iar în cursul zilei de mâine vor avea loc necropsiile. În cadrul cercetării la fața locului au fost cooptați și specialiștii de la INSEMEX Petroșani, pentru a ne lămuri cu privire la împrejurările producerii incendiului. 
Astăzi a fost realizată o primă evaluare, iar mâine reluăm tot, cu specialiștii de la INSEMEX. Se pare, este posibil să fi fost două explozii a unor tuburi de oxigen. Se pare că a fost un incendiu și ulterior două explozii a unor tuburi de oxigen. Urmează să lămurim”, a explicat procurorul Alexandru Anghel, în timpul conferinței de presă de vineri seara, citează B1 TV. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel