Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
AUTISM: Copiii cu tulburări de spectru autist, risc de obezitate
09 oct, 20:35
AUTISM: Copiii cu tulburări de spectru autist au un risc mult mai mare de a dezvolta obezitate, arată o meta-analiză.
de  Dana Lascu
Semnele autismului ar putea apărea prima dată în comportamentul alimentar

AUTISM: Copiii cu tulburări de spectru autist au un risc cu 41,1% mai mare de a dezvolta obezitate decât grupurile de copii potriviți și, în medie, 22 din 100 de copii cu autism s-au dovedit a avea obezitate, arată o meta-analiză recentă publicată în Obesity Review.

Analiza, care a examinat rezultatele studiilor publicate relevante, a constatat, de asemenea, că micuții cu tulburări de spectru autist care erau din rasă necaucaziană, cu vârste mai mari, femei, și care trăiau în Statele Unite aveau rate în special mai mari de a fi supraponderale sau obeze.

„Anomalii neuro comportamentale legate de autism și, mai important, deciziile noastre de tratament pot contribui la creșterea excesivă în greutate la copiii cu autism", a declarat autorul principal dr Chanaka Kahathuduwa, doctorand de la Texas Tech University Health Sciences Center.

„Clinicienii, precum și părinții trebuie să fie conștienți de acest risc mai mare, pentru a împiedica copiii cu autism să fie victime ale obezității și ale complicațiilor sale devastatoare", a punctat aceasta, conform Wiley

Ştiri Recomandate

Comentarii