Bacteriile de pe aparatele din sălile de gimnastică, rezistente la antibiotice

Medicii recomandă practicarea unui sport sau chiar banalele plimbări pentru o bunăstare mintală
Un studiu a descoperit că pe aparatele din sălile de sport ale universităților se află bacterii rezistente la antibiotice.

Cercetători de la Universitatea West Chester, SUA, au descoperit că 43% din bacteriile Staphylococcus găsite pe aparatele din sălile de gimnastică ale universităților sunt rezistente la ampicilină, iar – izolate -73% dintre bacterii sunt rezistente la mai multe medicamente.

„Aceste rezultate sugerează suprafețe contactate în mod regulat în diferite medii de agrement, care pot adăposti S. aureus multi-rezistent la droguri (MDRSA) și ar trebui dezinfectate frecvent pentru a menține cel mai bine sănătatea publică și bunăstarea comunității”, au declarant cercetătorii, potrivit unui comunicat al Societății Americane pentru Microbiologie.

Concluziile cercetării subliniază că 43% dintre bacterii (S. aureus) recoltate de pe 45 de suprafețe diferite de aparate sportive erau rezistente la ampicilină, 73% au fost rezistente la două sau mai multe medicamente suplimentare, inclusiv eritromicină și sulfisoxazol.

Studiul va fi prezentat într-o conferință online, în august, a Societății Americane de Microbiologie, AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel